Oversikt

> Chat
> Kjøttbein & graving
> Karma
> Visdomsberget
> Rang
> Kobbel
> Koma
> Snuse
> Venner
> Snuseprofil
> Livspoeng
> Ryggsekk
> Ta på/av hatt
> Lyd og effekter
> Butikkene

CHAT - Hvordan chatter jeg?

Trykk på mellomromstasten/space for å åpne chatboblen.
Skriv og trykk deretter på ENTER for å sende det du har skrevet.

For å se hva alle har skrevet, trykk på nederst i venstre hjørnet for å åpne chatloggen.

KJØTTBEIN & GRAVING - Hva er det, og hvordan får jeg det?

Kjøttbein er parkens valuta.
For å få kjøttbein må du grave i jorden, eller sanden. Når du trykker på hunden din med høyre musetast, og velger «Grav» vil det noen ganger dukke opp et kjøttbein over hodet på hunden. Dette indikerer at du har funnet et kjøttbein.

KARMA - Hva brukes det til og hvordan får jeg det?

Karma samler man for å kunne gå på Visdomsberget, slik at man kan stige i rang. For å få karma kan du blant annet snuse deg selv eller andre. Etterhvert som du stiger i rang, vil din hund lære andre evner som du også kan bruke for å samle karma.

Man får samlet maks 50 karmapoeng pr dag.

VISDOMSBERGET - Hva er det og hvorfor?

Visdomsberget finner du helt nord i parken, i rommet som heter Nordpoten. På visdomsberget må du svare riktig på spørsmålene for at hunden din skal stige i rang. Svarer du feil, vil du kun miste karmapoeng, og det vil ikke ha noen annen effekt.

Du må ha minimum 15 karmapoeng for å kunne komme inn.

RANG - Hva er det?

Ved å gå på Visdomsberget, vil hunden din etterhvert oppnå en ny rang. Hver rang har hver sine egenskaper, som man får med seg hele hundelivet. Det blir fler og fler spørsmål å svare på, jo høyere rang du kommer opp i. Du kan følge med på karmabaren din for å se hvor lang vei du har igjen.

KOBBEL - Hva er det?

Når du lager ny hund blir den født i en tilfeldig kobbel. Det finnes 6 forskjellige kobbel, og hver av dem har sin egen hule, med en unik butikk. Man har kun tilgang til den kobbelen man er medlem av.

KOMA - Hva er det og hvordan?

Når du legger hunden din i koma, betyr det at du er borte fra skjermen.

For å legge hunden din i koma, trykk på nederst i venstre hjørne, eller piltast ned på tastaturet.

SNUSE - Hvordan snuse på en annen hund?

Trykk med høyre musetast på hunden du vil snuse. Du kan også holde inne venstre museknapp for å få opp samme meny. Da vil også hundens snuseprofil åpne seg.

VENNER - Hvordan blir jeg venn med en annen hund?

For å bli venn med en annen hund må du høyreklikke på hunden, eller holde inne venstre musetast, og velg «Venn».
Hvis en annen hund spør deg om å bli venn, vil det komme opp en boble over hunden din, hvor du skal akseptere eller avbryte venneforespørselen.
Når du har blitt venn med en hund, vil den ligge på vennelisten i snuseprofilen din.

Man må ha oppnådd rangen Sledehund for å kunne sende venneforespørsel til en annen hund.

SNUSEPROFIL - Hva er det?

Snuseprofilen er din hunds profil, og du finner den ved å snuse på deg selv. Du kan også finne andre hunders snuseprofil ved å snuse på dem.
Der kan du finne oversikt over venner, hattene i ryggsekken og din hunds livspoengbar.

LIVSPOENG - Kan hunden min dø?

Ja, hunden din dør om du ikke tar vare på den.
Den dagen hunden din blir laget, får du 60 livspoeng. Man mister 1 livspoeng hver dag, men mottar 7 livspoeng for hver dag man logger inn i parken.
Dersom hunden din blir belønnet av en annen hund i snuseprofilen din, blir du tildelt 1 livspoeng. Poeng man får når man blir belønnet, kan overstige 60 poeng, frem til dagen du logger inn igjen.

RYGGSEKK - Hva er det?

Ryggsekken er der hattene dine blir lagret.
Alle hunder starter med 5 plasser, og du får en ny plass hver gang hunden din fyller år, frem til det er 18 plasser.

TA PÅ/AV HATT - Hvordan gjør jeg det?

For å ta på en hatt, må du først trykke på hatten i ryggsekken i høyre hjørnet. Når det er gjort, trykker du i den store rosa firkanten – da vil hatten havne på ryggen din.

 • Når hatten er på ryggen din, høyreklikker du på musetasten og velger «Ta på» fra menyen.
 • For å ta av en hatt som er på hodet velger du «Ta av».
 • For å ta av en hatt som er i munnen velger du «Ta ut».
 • LYD OG EFFEKTER - Hvordan skrur jeg av lyden, og hvor finner jeg det?

  Nederst til venstre i parken er det en del forskjellige knapper:
  LYD: Du kan skru av/på lyden ved å trykke på . Her kan du velge om du vil skru av kun bjeff (Lyd FX) eller bakgrunnslyd (Atmosfære).

  SØK: Søk brukes til å finne snuseprofilen til en hund som ikke er i rommet. Trykk på . Skriv inn hundenavnet, og velg «Sniff».

  OPPSETT: Her finner du diverse innstillinger.
  Gjennomsiktig boble: Skriver en hund lange irriterende meldinger? Ta musepekeren over boblen for at den skal bli gjennomsiktig.

  Markert boble: Hvis noen sier hundenavnet ditt i parken vil snakkeboblen deres markeres med en rosa kant. Dette kan du velge om du vil skru på eller av.

  Auto koma: Ønsker du at hunden din skal legge seg automatisk i koma hvis du ikke er aktiv på en stund? Sett grønn hake på denne.

  Skjul slipp/gi funksjon: Redd for å gi bort en hatt ved et uhell? Eller slippe en hatt på bakken uten at du mente det? Trykk på denne for å få bort slipp/gi knappen i menyen.

  Dynamisk skalering: Hvis du spiller på en annen zoom % enn 100 eller 200, kan du hake av på Dynamisk skalering for å ikke få halve pixler.

  ANMELD: Hvis du opplever at noen bryter reglene, kan du anmelde hunden. Trykk på , og huk av for riktig kategori. Dersom du ønsker å forklare situasjonen, eller detaljer du mener er vesentlig, kan du skrive i tekstboksen under. Anmeldelsen vil havne hos en moderator som får beskjed med en gang. Useriøse anmeldelser vil ikke bli håndtert.

  BUTIKKENE

  Butikkene i parken vil oppdateres med hatter sporadisk. Det er IKKE faste oppdateringer av butikkene.
  Det vil si at man ALDRI vil vite:

 • Når det kommer nye hatter i butikken
 • Når hatter skiftes ut
 • Antall eksemplarer av hver hatt
 • Om hatten selges igjen om 1 uke eller 3 år - eller om de kommer igjen, i det hele tatt.
 • Prisen på samme hatt vil variere.
  Eksempel:
  En Gladiator-hatt koster 3000 kb i dag. Man vil ikke ha mulighet til å vite om den samme Gladiator-hatten vil bli solgt igjen om 1 år for 5000 kb, i en annen butikk.

  Noen hatter vil bli brukt som premier i konkurranse. Kanskje selges de i en butikk etter for eksempel 2 måneder - eller kanskje de aldri kommer til salgs. Dette vil man aldri få vite.

  Grunnen til at vi har det sånn, er fordi det skal være så lik sjanse for alle som mulig, å få det de ønsker seg. Kanskje har man ikke råd på riktig tidspunkt, da må man enten bytte, eller håpe at den kommer igjen senere.